Ögonmottagning

Under sommaren har mottagningen stängt  2 juli - 12 augusti.
Då mottagningen är stängd hänvisar vi till Ögonmottagningen, Akademiska sjukhuset tfn 018-611 51 28

Ögonmottagningen i Enköping samarbetar med läkare vid Akademiska sjukhuset i Uppsala.  Optiker och sjuksköterska har mottagning alla dagar i veckan. Läkarmottagningen är bemannad med specialistläkare  ett par dagar i veckan.

På vår mottagning utför vi synundersökning, synfältsundersökning, ögontrycksmätning samt ögonbottenfotografering. Vår målgrupp är främst patienter med glaukom och/eller diabetes. Vi konsulteras även av avdelningarna på lasarettet då en inneliggande patient har ögonproblem.

Hur söker jag vård?

För att få en tid på vår ögonmottagning underlättar det med en remiss från din husläkare eller optiker. Du når oss för rådgivning, receptförnyelse och tidsbokning på tel: 0171-41 81 70.

Vi använder oss av telefonsystemet Call Guide

När du ringer oss från din telefon svarar en röst som ber dig knappa in det telefonnummer där du vill bli nådd. Du som inte har en knapptelefon lämnar i stället ett röstmeddelande. Du får nu ett meddelande från mottagningen som berättar vid vilken tid du kommer att bli uppringd.

För dig som patient innebär systemet att du inte behöver riskera att få upptagetton eller sitta fast i en telefonkö. Våra telefontider hittar du i menyn till höger.

Nå oss på internet

Med e-tjänsten "1177 Vårdguiden", som du hittar högst upp i högerspalten på sidan, kan du nå oss via internet.

Receptbrevlåda

Vid vår reception finns en receptbrevlåda där du som är patient hos oss kan lämna önskemål om att du vill ha ditt recept förnyat. Lådan töms dagligen. Fyll i blanketten "Förnyelse av recept" som finns i ett fack bredvid lådan. Dina mediciner kommer att finnas på apoteket inom ungefär 7 dagar.

Vi som arbetar här är:

ögonläkare, ögonsjuksköterska, optiker, undersköterska och sekreterare.