Ont i höft eller knä?


Ont i höft eller knä?

Du kanske besväras av värk i höft eller knä både vid belastning och vila. Det kan bero på att du har artros och då kanske du behöver behandlas på din vårdcentral eller operera dig.

Bedömning av ortopedspecialist

Vill du komma till oss för en bedömning av en ortopedspecialist ska du först gå till din vårdcentral och få en remiss. Din husläkare gör en utredning av dina besvär. När du och din läkare har bestämt er för att en operation är ett bra alternativ skickar läkaren en remiss till oss. Du kan själv påverka vart remissen ska skickas.

Om du väljer oss får du en kallelse till besök när vi har fått remissen. Hos oss får du träffa en av våra ortopedspecialister som gör en bedömning. När du har blivit undersökt bestämmer ni tillsammans om en operation ska bli av och när.

Hur går det till?

Vill du veta hur det går till, från ditt första besök hos husläkare till återbesök på kirurgmottagningen, kan du läsa mer under Höft- och knäkedjan

Välkommen till Lasarettet i Enköping

Vi genomför mer än 700 protesoperationer per år. Det innebär att du opereras av läkare och operations- och anestesipersonal som har lång erfarenhet av just den här sortens operationer. Mer än hälften av våra patienter på vårdavdelningen har gjort en protesoperation. Du som patient kan därför känna dig trygg med att våra medarbetare har stor vana att ta hand om och rehabilitera dig. Vi gör också korsbands-, axel- och fotkirurgi.

Här kan du läsa om vårt kvalitetsarbete 

Tillbaka till lasarettets startsida