Verksamhetschef

Referensnr PV234/2017
Sista ansökan 2017-10-22
Förvaltning Primärvården
Arbetsplats Storvreta vårdcentral

Vårdcentralen tillhör Primärvården, Region Uppsala. Vi vill att du ska trivas och utvecklas hos oss. Därför ger vi dig goda utvecklings- och karriärmöjligheter i en stimulerande miljö. Våra vårdcentraler finns i hela länet. Vi arbetar med patienten, i team på vårdcentralen och samarbetar med kollegor på olika vårdnivåer – tillsammans för din hälsa. Vårt arbete grundar sig i våra värdeord kompetens, engagemang, tillgänglighet och pålitlighet. Vi hoppas att du som delar vår värdegrund också vill bidra och stärka vår verksamhet för patientens bästa. Vårt arbete ger samhällsnytta och vi gör det med ett stort miljöfokus.

Vår verksamhet
Primärvården är basen i länets hälso- och sjukvård. Det är till oss länsinvånare i första hand ska vända sig vid sjukdom eller när de har frågor kring sin hälsa. Vår vision är att vara det självklara valet för god vård och hälsa. Inom Primärvården finns 26 vårdcentraler och vi söker nu verksamhetschef till Storvreta vårdcentral.
Storvreta vårdcentral ligger i ett samhälle norr om Uppsala. Hit tar man sig enkelt via buss eller pendeltåg. Vi har drygt 8 000 listade patienter och är 25 medarbetare. Vi erbjuder det mesta inom primärvård och på vårdcentralen arbetar alla för att ge våra patienter bästa möjliga omhändertagande. Den breda variationen från barnfamiljer till äldre patienter skapar en stimulerande och utvecklande arbetsplats.

Ditt uppdrag och din kompetens
Som verksamhetschef har du det fulla ansvaret för verksamhet, ekonomi och personal. Du är väl införstådd med ditt uppdrag, dina befogenheter och målen för din verksamhet och kan kommunicera det till dina medarbetare. Att ha ett patientperspektiv är självklart för dig och du vill utveckla verksamheten så att din vårdcentral blir ett attraktivt val för länsinvånarna.
Du tillämpar ett coachande ledarskap som motiverar, engagerar, stöttar och ställer krav på högt kompetenta medarbetare. Ditt förhållningssätt präglas av ansvarstagande och framåtanda. Du har god förmåga till helhetssyn och lätt för att fatta beslut, är nytänkande och ser hur du kan bidra till att utveckla hela Primärvårdens verksamhet och resultat. Vi söker dig som har högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård, och erfarenhet av chefsuppdrag. Erfarenhet av arbete inom primärvård är meriterande. Som verksamhetschef är du direkt underställd Primärvårdsdirektören.

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett tidsbegränsat uppdrag som chef och en tillsvidareanställning i din grundprofession. Tillträde enligt överenskommelse. Vi satsar på trygga anställningar och bra förmåner via vårt kollektivavtal.
Som verksamhetschef på Storvreta vårdcentral ingår du i ett mindre nätverk där du tillsammans med chefskollegor utbyter erfarenheter, stöttar varandra och hanterar gemensamma angelägenheter. Utöver det samlas samtliga Primärvårdens chefer en dag per månad för bland annat information, dialog och kompetensutveckling. Som verksamhetschef har du tillgång till en stab med specialistkompetens inom ekonomi, verksamhetsutveckling, HR, kommunikation och IT.

Vill du ha ett utmanande jobb tillsammans med oss?
Vill du veta mer om oss och jobbet är du välkommen att kontakta Primärvårdsdirektör Torun Hall, tel 018-611 76 01 eller HR-chef Maria Wijkström, tel 018-611 76 30.

Du kan även kontakta representanter från de fackliga organisationerna:
Johnny Sternesjö, UAL, tel 0293-202 17
Carin Hilding , Vårdförbundet, tel 070-200 90 61
Boel Hoffmann, SACO, mejladress boel.hoffmann@regionuppsala.se
Bo Rautio, Kommunal, tel 018-611 35 10
Ann-Louise Strömbom, Vision, tel 018-611 65 75

Ansökan
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi vill ha din ansökan senast den 22 oktober 2017.


Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare


Publicerad den den 29 september 2017 av PV/Maria Wijkström