Nya böcker i biblioteket

Här kan du se vilka nya böcker som kommit in till Infotekets bibliotek den senaste månaden.

Oktober

 

Bokomslag: Att pussla ihop ett livAtt pussla ihop ett liv: om samverkan

Författare: Ann-Katrin Swärd med flera

Genom tre familjers berättelser får vi ta del av hur livet gestaltar sig i vardagen runt deras barn med olika diagnoser. Hur ska de som möter och bemöter familjerna hjälpa på bästa sätt? Samverkan är den röda tråden.

Utgivningsår: 2007
Område: Anhöriga

Finns boken ”Att pussla ihop ett liv: om samverkan” inne för utlåning?

 

Bokomslag: FYSS 2017FYSS 2017

Fysisk aktivitet i sjukdomsprevention och sjukdomsbehandling/Yrkesföreningar för fysisk aktivitet (YFA)

Utgivningsår: 2017
Område: Övrigt. Fysisk aktivitet. Hälsa.

Finns boken ”FYSS 2017” inne för utlåning?

 

Bokomslag: Hitta rätt: en lösningsfokuserad samarbetsmetod för skolanHitta rätt: En lösningsfokuserad samarbetsmetod för skolan

Författare: Ross W. Green

Hitta rätt är en uppföljare till böckerna Explosiva barn och Vilse i skolan. I den här boken ger Ross W. Greene fördjupad praktisk vägledning i hur man implementerar och tillämpar problemlösningsmodellen Samarbetsbaserade och proaktiva lösningar (CPS). Denna modell hjälper vuxna att förstå och hjälpa elever med utmanande beteende utan bestraffningar och motsättningar. Greene visar hur man genom att identifiera vilka färdigheter en elev saknar och vilka krav eleven har svårt att möta kan gå vidare och hitta lösningar tillsammans med eleven. Boken innehåller också många belysande berättelser och exempel från inspirerande pedagoger som framgångsrikt implementerat CPS-modellen i sina skolor och klassrum och därmed hjälpt hundratals sårbara elever. Hitta rätt riktar sig till verksamma lärare och alla andra som i sin vardag kommer i kontakt med elever med utmanande beteende.

Utgivningsår: 2017
Område: Neuropsykiatri allmänt

Finns boken ”Hitta rätt: en lösningfokuserad samarbetsmetod för skolan” inne för utlåning?

 

Bokomslag: SkolkompassenSkolkompassen: ett pedagogiskt kartläggningsmaterial för dig som möter elever som har svårt att navigera i skolan

Författare: Anna Sjölund & Lena W. Henrikson

I varje klass finns elever med ojämna förmågor. Den pedagogiska utredningen ska ligga till grund för att vi ska kunna kompensera för detta. En kartläggning gör att vi förstår de bakomliggande orsakerna till svårigheterna hos elever med ojämna förmågor, och utifrån den kan vi kravanpassa olika situationer, kompensera för de färdighetsbrister eleven har och hjälpa eleven att träna och utvecklas. I boken Skolkompassen finns alla de verktyg som behövs för att göra en pedagogisk utredning beskrivna som ett sjökort som ska stödja och lotsa den enskilda eleven. Skolkompassen kan användas från grundskola till högre studier och vänder sig till lärare och övriga yrkesgrupper inom skolans värld som möter elever med ojämna förmågor.

Utgivningsår: 2015
Område: Kognition

Finns boken ”Skolkompassen" inne för utlåning?

 

September

 

Bokomslag: Joel supertaggadJoel supertaggad

Författare: Marie Bosson Rydell

Joel blir ofta supertaggad. Då har han svårt att hejda sig och ibland blir det fel. Det kan bli bråk med de andra i klassen och med lärare. Joel kan inte hjälpa det, han vill inte bråka, det bara blir så. Hans gympalärare säger att han måste hitta ”sin grej”. Joel funderar på vad det kan vara ... Joel har precis som många andra killar och tjejer, fått en speciell kraft. En superkraft. Man måste lära sig att Använda Den och Hantera Den på rätt sätt. Då kan man ha stor nytta av den. Men om den används på fel sätt, då kan det gå illa, det kan till och med bli farligt!.

Utgivningsår: 2017
Område: Adhd

Finns boken "Joel supertaggad" inne för utlåning?

 

Bokomslag: Julias superkrafterJulias superkrafter

Författare: Main Roca Ahlgren

Andra terminen i sjuan drar igång och Julia och hennes klasskamrater Lisa och Alice har fått en ny lärare - Micke. Dessutom har tjejerna i 7C börjat med blickar och viskningar. Skolstarten blir inte som Julia hoppats, men med hjälp av en förstående pappa, erfarna lärare samt ett stöttande elevhälsoteam vänder det. Julia och skolan får lära sig att hon har speciella superkrafter.”Julias superkrafter” är en bok om Asperger eller högfungerande autism och den är tänkt som ett stöd till föräldrar och deras barn samt till skolpersonal.

Utgivningsår: 2017
Område: Autismspektrumtillstånd

Finns boken "Julias superkrafter" inne för utlåning?