• Skapa Dans 2017 - 1
  • Start kultur 11
  • Konstkuben Akademiska - 1
  • Start kultur 14
  • Musikteater Wik 2017 - 1
  • Skutskär bibliotek
  • Wikdagen 2017 - 1

Kultur

Kultur och bildning är den del av Region Uppsala som arbetar med kultur och folkbildning i Uppsala län.

 


Utlysning av dansresidens sommaren 2019

Region Uppsala utlyser ett residens inom danskonstområdet. Residenset sträcker sig över två veckor och ger en professionell koreograf möjlighet att arbeta processinriktat tillsammans med inbjudna medsökande. Danskonstnärer från hela Sverige är välkomna att söka. Sista ansökningsdag är den 1 april.


Fortsatt satsning på författare i Uppsala län

Region Uppsalas mentorskapsprogram för författare i Uppsala län är nu inne på sin femte omgång. Fyra par mentorer och adepter har matchats ihop och de medverkande författarna representerar skilda litterära inriktningar och stilar. Bland vårens deltagare kan nämnas poeten och kritikern Magnus Ringgren samt fristadsförfattaren Ashraf Bagheri.


Utlysning av mentorskapsprogram inom dans 2019

Vill du vara med och utveckla din verksamhet och den konstnärliga dansen i länet? Kanske du blir vår nästa deltagare i Mentorskapsprogrammet inom dans? Ansökan senast 8 april.


Om drömmar - Wiks teaterklass spelar på Reginateatern

Samarbetet mellan teaterlinjen på Wiks folkhögskola och Reginateatern i Uppsala fortsätter. I slutet av mars är det premiär för årets föreställning, Om drömmar som spelas för allmänheten den 27 mars.


Utlysning av arbetsvistelse för professionellt verksamma inom teater 2019

Region Uppsala utlyser i samarbete med Hållnäs konstkoloni, möjlighet till arbetsvistelse under vecka 29. Vistelsen är tänkt som en möjlighet till fördjupning och utveckling. Professionellt verksamma inom teaterområdet i Uppsala län är välkomna att söka. Sista ansökningsdag är fredag den 15 april.

Följ oss på

facebook