• Start kultur 2
  • Start kultur 1
  • Start kultur 3
  • Start kultur 4
  • Start kultur 5

Kultur

Kultur och bildning är den del av landstinget som arbetar med kultur och folkbildning i Uppsala län.

 


Landstingets kulturstipendiater 2015 är utsedda

Landstinget fördelar 420 000 kr till tio kulturarbetare i länet. Kompositören och ljuddesignern Anna Haglund får konstnärligt utvecklingsstöd 2015–2016.


Litteraturkarusellen fortsätter i vår

Länsbibliotek Uppsala fortsätter i vår att arrangera Litteraturkarusellen, där författare turnerar runt till länets kommunbibliotek och håller framträdanden och skrivarverkstäder. I vårens karusell medverkar Katarina Kieri och Marcus Priftis.


Mötesplats litteratur om mångspråk

Länsbibliotek Uppsala ordnar årets första Mötesplats litteratur den 10 mars kl. 9-10.30 i Missionskyrkan i Uppsala. Ämnet är mångspråk.


Kulturting 2015 - Vem äger språket?

Den 11-12 mars är det dags för 2015 års upplaga av Kulturting, som denna gång äger rum i Västerås. Temat för årets Kulturting är "Vem äger språket?", en relevant frågeställning då läsfrämjande, litteratur och språk är ett högst aktuellt område.


Årets Uppskattning - landstingets barn- och ungdomskulturpris

Välkommen att föreslå mottagare av Årets Uppskattning 2015 senast den 3 mars!


Cloud Cube – utställning av idéskiss för "Framtidens Akademiska"

Den 10 februari invigdes en utställning på Teatergalleriet, Uppsala stadsteater där Sari Palosaari och White visar skissförslag till ljusverket Cloud Cube för området utanför aulan i den planerade nya vårdbyggnaden vid Akademiska sjukhuset. Utställningen pågår till den 15 mars.


VIDEOGUD - vårens program på länets videostationer

Kultur och bildning samarbetar sedan 2007 med Landstinget Dalarna och Region Gävleborg kring filmprogram som visas på videostationer i de tre länen. Temat för vårens filmer är "Rörelser i rummet". Människan definierar sällan sig själv utan påverkas ofta av det rum, den miljö hon vistas i. Ger rummet oss fritt spelrum eller begränsar och formar det oss?


"Staten sviker den regionala kulturen"

Regionala kulturpolitiker från 14 regioner/län invänder gemensamt mot riksdagens beslut att minska det statliga anslaget till den regionala kulturverksamheten med 34 miljoner kronor.